4.1.08

Започна сезонът на разпродажбите! Съвети за перфектната шопинг инвазия

Коледа отмина и веселието около масата в уютна семейна среда остава блян поне до Великден, но нека не забравяме, че до броени дни започва празник, който винаги чакаме с трепет, а именно - следпразничните разпродажби! Следват няколко съвета, които ви гарантират перфектен улов и ще ви подготвят идеално за най-значимото модно събитие на сезона.

Пробвайте
Независимо от безобразно ниските цени по време на големите разпродажби, все пак не всичко си струва. Преди да зачакате самодоволно пред касата с цял куп парцалки за по 20 лв. в двете ръце, се убедете, че всяко нещо ви е необходимо, полезно и най-вече по мярка. Колкото и нереално евтино да ви се струва всичко, замислете се колко пъти ще облечете дадена рокля или тениска, с какво ще си отива и дали няма просто да варди гардероба, барабар с етикета.

Подгответе си списък
Може да ви се стори смешно, но доста често се случва да се объркате и да зациклите от лудницата наоколо и накрая да се озовете с куп ненужни вещи в торбите си. Затова, преди да тръгнете на опустошителен шопинг, си запишете от какво имате належаща нужда, кой е моделът, в който сте се влюбили през изминалия сезон и кои цветове подхождат най-много на дрехите в гардероба ви.

Грабете, грабете и не пускайте
Ако не сте сигурни за нещо, не бързайте да се отказвате преди да сте пробвали. Може да се окаже, че дънките, които не са ви грабнали в първия момент, са новата ви любима дреха, с който не може да се разделите.

Надникнете в бъдещето
Прегледайте последния “Vogue" и си припомнете пролетно-летните колекции на любимите си дизайнери, по този начин ще маркирате цветовете, които ще греят най-актуално през следващите месеци. Същото се отнася и за кройката и материите, просто бъдете една крачка пред другите.

Действайте сами
Разпродажбите са за самостоятелна атака. Това си е направо закон, ако с шопинг дружката си носите еднакъв размер и вкусовете ви се препокриват напълно. Спомнете си как сте се карали в крехка детска възраст с най-добрата си приятелка за съседското момче. Е, сега скандалът би могъл да е още по-грозен и детински и то за неодушевен предмет - като например чифт обувки. Не си създавайте излишни грижи и просто излезте отделно.

Облечете се удобно
Ниските и удобни обувки са задължителни за голямата шопинг инвазия. За предпочитане са модели без връзки, като мокасините например. Сложете си и лесна за събличане тениска, така ще можете да сменяте тоалетите със скоростта на вятъра. Дънките също трябва да са лесни и удобни, а най-добре е да ги замените със спортен панталон с ластик. Равносметката на цялостната ви визия няма да е особено тренди, но жертвате само един антифешън ден, за сметка на куп разкошни придобивки за месеци наред.

Няма коментари: