16.1.08

Как ще запомним 2007-а?

Алекс Раева влезе в елитната мода, сдобихме се с бутик на D и G и Shopard

Изключително е трудно да се изброи всичко, което разтърси модния бранш през изминалата година, но все пак се открояват няколко запомнящи се момента. За радост на всички фенове на родната фешън индустрия се видя светлина в тунела. Утвърдените имена в бранша станаха все по-уверени и категорични, а новите попълнения наляха свежа кръв, като предявиха очевидни претенции за качество на световно ниво. Първото име, за което се сещам, е това на Вероника Вапирова и нейната модна линия Totally Erected. Още в началото на годината младата дизайнерка беше с едни гърди пред другите, с колекция достойна за световните подиуми. Също така се открои като една от най-търсените стилистки в страната, и къде-що имаше списания и сесии се бориха за ценното време на Вероника и нейната вярна асистентка Марина. Последната новост при тандема на Totally Erected е това, че се грижат за стайлинга на новоизгрялата поп звезда Невена от шоуто Music Idol.
Споменавайки риалити-шоуто, чието първо издание бе поверено на Слави Трифонов, не можем да не зачекнем и дебюта на неговата доскорошна беквокалиска Алекс Раева. Модна къща "Агата" влезе с гръм и трясък директно в елита на родната мода. Червенокосата красавица изненада с усета си към материите и най-вече с интересни кройки и доста сносни цени. Друго младо дарование е Елена, известна като скандалната съпругата на Мирослав от "Биг Брадър 2". Тя шашна дори най-критичните, като показа как се прави уникален за България моден спектакъл предимно с желание и много хъс. Макар колекцията да не беше грандиозна като идеи и да изглеждаше по-скоро плаха, хубавата Елена даде първата си заявка за бъдещ успех.
На свой ред, Аля Милушева не учуди никого с новата си колекция, но затова пък успя да блесне с прекрасна корона, която беше признание, че именно тя е най-красивата омъжена българка за годината. Виргиния Здравкова се похвали с рокля на "Оскарите", а шефката на "Визаж" Жени Калканджиева каза "да" на любимия си Тачо на шикозно и препълнено със знаменитости празненство, облечена в нестандартна лилава булчинска рокля. Освен с нови таланти, и подвизи на утвърдени такива, изминалата година ни зарадва и с новооткрити лъскави бутици на световно признати марки. Няма как да не започнем с дълго чакания магазин на D&G, който отвори врати у нас в края на годината. На събитието се стекоха толкова известни личности, колкото дори Евгени Минчев не можа да събере на ежегодния си бал на топ моделите. Друг запомнящ се момент беше бутикът на Shopard, за чието откриване пристигна лично супермоделът Ева Херцигова.
В заключение може да се обобщи, че изминалата година беше повече от успешна що се отнася до модни събития, а новата дава заявка за още повече радости в тази посока.

1 коментар:

Анонимен каза...

Hello. And Bye.