11.10.07

Теди Велинова: Стилистите печелят повече от моделите

"Великолепното трио в действие" - Вили Каймаканова снима Теди Велинова, която сама е направила стайлинга си и е гримирана от Силвия Стойчева.

Една от най-успешните манекенки у нас се превърна и в една от най-търсените стилистки. От няколко месеца насам красавицата е част от компанията VIP Success заедно с фотографката Велислава Каймаканова и гримьорката Силвия Стойчева. Сега Теди жонглира между дефилетата и фотосесиите за няколко лайфстайл и мъжки списания.
"Въобще не е лесно, след ревютата търча по магазините да подбирам дрехи и аксесоари. Доста пъти се налага да показвам на моделите как да позират, да ги насочвам какво излъчване е подходящо за съответното облекло и грим", разкри брюнетката пред "Монитор". Тя довери още, че в новото си амплоа заработва значително по-добре - хонорарът за една фотосесия надвишавал в пъти този за ревю. "Ако за едно дефиле изкарвам по 100-200 лв, по-неизвестните манекенки взимат по максимум 50 лв. Да не говорим, че много малко от дизайнерите се сещат да осигурят вода, кафе и нещо елементарно за ядене за деня, в който те ангажират", издаде още Теди.

автор: Кристина Стамболова

Няма коментари: