19.5.08

Камъни Сваровски за деня на майката

Известната козметична компания Bond No. 9 пусна на пазара лимитирана серия парфюми Swarovski Stars за американския ден на майката*. Колекцията включва 3 нови плюс един бонус аромат, съответно облечени в розови, зелени, сини и бели кристали Сваровски.

Блестящото розово шишенце носи името “Bryant Park”, инспирирано от известния обществен парк в сърцето на Манхатън близо до 5-то авеню. Уханията в него са роза, пачули, розов пипер и малина, усеща се нежна аура от водна лилия, завършваща с топли багри на кехлибар.

Зеленото вдъхновение е кръстено на “Bleecker Street”, отново гореща точка в сърцето на “Голямата ябълка”. Улицата е известна с множеството си нощни заведения, наричана още “улицата на американските бохеми”. Този аромат разгръща по-артистичен букет, като листа от теменуга, касис, мащерка, кедър и канела. В сърцевината драматично се усещат дъб, чортова кожа и ванилия.

Обгърнат в сини камъни е “Nuits de Noho”, в превод “Нощите в Нохо”. Името отново е вдъхновено от известна нюйоркска улица, Noho, еквивалент на лондонската “Сохо”. Нотките в този парфюм, като бергамот, мандарина, листа от ананас и палисандрово дърво се отличават със силна изтънченост и фино присъствие, а завършекът от кадифена ванилия и сив мускус придават зрялост и дискретен финиш на уханието.

За истинските ценители от Bond No. 9 пускат на пазара и специален комплект от трите парфюма в мини размер удобен за дамска чанта плюс бонус, флакон от специалния “Eau de New York” инкрустиран с бели камъни, обединяващ колекцията със смело ухание от гардения, циклама, босилек и грейпфрут. Всеки един от парфюмите е 50ml, на цена от 650 долара, а колекцията “Swarovski Bon Bon”, съдържаща четири флакона от по 6ml струва скромните 750 долара.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

* “Денят на майката” се празнува още в древна Гърция като ден на “велика майка”, “майка на боговете” и “майката-земя”, през ренесанса празникът е възроден в Обединеното кралство и Ирландия, и се празнува през четвъртата неделя от великите пости, или три седмици преди Велик ден. Пренесен на американска земя, денят на майката започва да се празнува през втората неделя от месец май, тази година се пада на 11-ти. 8-ми март е еквивалент на съшия празник, който в различните региони на света се празнува на различен ден от годината.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

1 коментар:

Анонимен каза...

прочетете целия блог, доста добър