27.2.08

Перфектната абитуриентка.

10 бързи съвета, за да си 10-ка в празничната вечер.

Абитуриентският бал е едно от най-значимите събития за всяко момиче. Приготовленията обикновено започват още в началото на последната учебна година и приключват в последния момент с трескаво бързане и припряно оправяне на фусти и финални щрихи. Именно затова реших да направя компилация от съвети, които да улеснят завършващите млади дами при търсенето на перфектната визия.

1. Избери дължина и кройка, която подхожда най-добре на фигурата ти т.е., подчертава достойнствата и прикрива недостатъците.

2. Внимавай с материите. Сатенът и коприната падат тежко и са перфектни за подобни тържествени поводи, но очертават идеално фигурата, което понякога може да се окаже проблем. Не прекалявай с бродериите, камъните, мънистата, пайетите и перата, всяко нещо трябва да е с мярка и вкус. Разшири опциите си като експериментираш с дизайна. Понякога тоалет от две части е много по-комфортен и ефектен от традиционната рокля.

3. Отрано си набележи обувки, за да не останеш боса като пепеляшка в последната минута. Хубаво е да се спреш на удобен и комфортен модел. Колкото и да са прекрасни и бляскави, некомфортните обувки могат да ти оставят незабравим... лош спомен от празника.

4. Ако тоалетът ти е екстравагантен, с интересни елементи и съчетани цветове, избери семпли бижута. Тежките колиета и гривните с камъни подхождат на изчистените едноцветни ролки.

5. Най-подходяща и за случая е мини чантата, в нея спокойно можеш да събереш глос за устни, компактна пудра и парите, с които разполагаш. Не забравяй да вземеш и личната си карта, за да няма излишни разправии с органите на реда, които в през период на годината са извънредно активни. Изборът на подобни чанти - портмонета е огромен, така, че това може да е твоят елемент на смелост.

6. Избери си цвят, но не прекалявай със смесването на палитрата, за да не постигнеш накрая ефекта на клоуна. Два цвята в подходящо съчетание са перфектно разнообразие. Ако заложиш на черното, акцентирай върху кройката. Пролетните колекции на най-престижните дизайнерски къщи предлагат великолепни черни рокли с гол гръб и интересни орнаменти – не се притеснявай да откраднеш някоя друга идея от диктаторите в бранша.

7. Независимо дали си с отворена или класическа обувка си направи педикюр и задължително маникюр с подходяща дължина и цвят съобразен с тоалета. Процедурите при козметик, колата маска и солариумът трябва да приключат минимум седмица преди важното събитие, за да няма неприятни изненади в последния момент.

8. Може да си позволиш да прекалиш с грима, като придадеш известна драматичност на очите или оцветиш устните в ярък цвят, сама избери на кой елемент да наблегнеш повече, но никога на двата едновременно.

9. Всичко изброено до тук е изключително важно, но в нередки случаи прическата се оказва “препъни камък”, затова и трябва да се избере много внимателно и задължително след консултация със специалист. Забрави за кукленските букли и шармантните кокове приличащи на неизвестен по произход екзотичен плод. Те са подходящи за други поводи, като Хелуин например. За да “събереш очите” на всички, избягай от ежедневната си прическа и да се представи в различна светлина. Добрите коафьори обикновено предлагат пробна прическа, която е включена в цената и можеш да добиеш представа как ще изглеждаш и дали ще ти е комфортно през цялата вечер.

10. Не на последно място – зареди се с много настроение и се приготви за незабравима нощ, изпълнена с много песни, танци и хубави наздравици.


Ето и няколко снимки с идеи грим, изровени с помощта на батко Гугъл.









Няма коментари: