7.4.08

Ако по света знаменитостите често сменят имиджа и визията си, бягайки от стереотипите, то у нас все още се забелязват определени типажи що се отнася до стил на обличане. Най-силно изразени са 3 фешън течения, който са се превърнали в запазена марка за родните светски особи.

1. Чалга икона.

Добре познат жанр, не само в музикално, но и в модно отношение. Типични за този стил са задължително големите преливащи деколтета, дълги до земята поли с цепка , разкриваща цвета на бельото и в чести случаи шармантните пера, пайети и изобилие от камъни Сваровски. Животинските мотиви също са присъщи за въпросния стил, като варират от леопардово-тигрови през змийско-алигаторски до далматински и се използват предимно за връхни дрехи, обувки и чанти. Естествено както всяко правило и тук си има забележителни изключения, като Вероника, която може да се определи по-скоро като рок-кокетка и Анелия, която демонстрира изключително ексцентричен избор на тоалети.

2. Класическа парти дама.

В тази категория спадат известни манекенки, миски, певици и съпруги на заможни бизнесмени. Дрес кодът при тях доста по-индивидуален от този на фолк-певиците, от строго сако с пола до коляното до ефирни рокли до земята с тънки презрамки и деликатно деколте. Ярък пример за елегантна парти дама са винаги е облечената с финес и мярка Наталия Гуркова, , Ивайла Бакалова, която от известно време се издокарва като бизнес дама и Мария Илиева, чиито стил може да се определи като нежно романтичен. В тази категория изключенията са рядкост, но все пак се срещат в лицето на певицата Аксиния, чийто стил се вписва повече в по-горната категория и изгората на Митьо Крика - Нина Николова, която не влиза в никакви рамки.

3. R&B и диско фурия.

Доста разнообразен стил, който най-силно се доближава до начина на обличане на обикновените модерни девойки. Прилепнали тениски и потници, дънки и широки панталони, изобщо небрежен тренд с фешън при вкус. Типични са и диско поличките с цветни клинове и фигурални чорапогащници и разнообразни аксесоари окъпани в живи цветове. Пример за R&B фурия е Лора Караджова, която никога не изневерява на небрежния стил, Петя Пвлова, която винаги привлича погледите с индивидуалност при аутфита и дизайнерката Вероника Ваприрова, чийто неподражаем стил може най-точно да се определи като клубна екстравагантност. Макар да е предимно поп-фолк певица Деси Слава също влиза в тази категория със силната R&B вълна, която е заляла имиджа й напоследък.

Няма коментари: