17.12.07

Перфектният коледен подарък в седем стъпки

Съветите, които трябва да имате предвид, преди да се втурнете към моловете


Коледа е моментът от годината, в който показваме колко държим на някого чрез топли благопожелания, учтиви sms-и и, разбира се, подаръци. Именно затова е хубаво да сме подготвени с адекватен подарък, който да сложим под елхата. Ето и няколко горещи съвета, които трябва да имате в предвид преди да тръгнете из молове и пазари в търсене на перфектния жест на внимание.

1. Преди да купите безсмислен подарък на някого помислете добре дали вие самите бихте се зарадвали на подобна придобивка. Тази съпоставка ще ви помогне да отделите ненужните дарове от тези, които ще събудят искрена усмивка след разопаковането.

2. Слушайте внимателно кой, какво и къде си е харесал. Особено жените, около празниците дават безпогрешни сигнали, като се жалват как не са успели да си вземат онова-мнгоо-яко-шалче, защото им се е сторило прекалено скъпо или просто са бързали.

3. Не прекалявайте с практичността в избора си. Подарете на любимия примерно новата игра за PlayStation, вместо комплект отверки с леко намигане към отдавна неизползваемата миална машина. Въпреки че още на другия ден ще почувствате неудържима ревност към "тъпата джаджа", жестът ви няма да остане незабелязан.

4. Ако искате да подарите дреха или аксесоар, бъдете изключително внимателни. Спомнете си на кой дизайнер или марка симпатизира този, за когото е предназначен дарът и заложете на сигурно. Особено жените, никога нямат достатъчно и винаги искат още фешън притурки към гардероба си, така че радостният писък при разопаковането ви е почти в кърпа вързан.

5. Вече и у нас има предприемчиви търговци, които предоставят възможност за закупуване на т. н. "ваучери за подарък". По този начин избягвате ходенето по мъките и вместо да обидите някого като му дадете пари на ръка, просто му давате възможност да се вмести в определен бюджет и да си избере сам перфектния подарък.

6. Бижутата са добро решение - ако заложите на класически дизайн и форма, почти няма вариант да сгрешите.
Все пак винаги питайте консултантите в магазина за начина на замяна на покупката, защото колкото и да сте се постарали в избора си, винаги е възможно да се получи грешка.

7. Ако все пак сте закъснели или не сте успели да изберете нищо за коледното празненство, може просто да изтичате до най-близкия магазин за бутилка вино. С малко фантазия и качествен принтер може да изработите интересен етикет с пожелания за следващата година, който да замени оригиналния. Бъдете сигурни, че тази бутика ще стои на видно място и следващата година, за да напомня за оригиналната ви хрумка.

Няма коментари: