19.12.07

7 причини да се влюбим в Долче и Габана

Дизайнерското дуо подлудява всички холивудски знаменитости повече от двайсет години

Само преди ден италианските гении отвориха свой бутик в столицата и сега всички родни ценители на техния неподражаем стил, могат да пазаруват на воля. А сега ще ви припомним защо толкова обичаме Долче и не можем да се наситим на Габана.

1. Защото са гей! Доменико Долче и Стефано Габана се запознават през 1980 г. и макар че искрите на привличането не прехвърчат моментално, не след дълго двамата са вече влюбени до уши и решени да превземат модния подиум ръка за ръка. От основаването на първият си лейбъл, "Долче вита" до 2005 г. дизайнерите са неразделни и в работата, и в постелята. За щастие, раздялата им като двойка не успя да навреди на модната линия, даже напротив, провокациите им станаха още по-дръзки и нахакани. И тук стигаме до следващата причина...

2. Защото са скандални! Надали някой би могъл да забрави неприличната им реклама за линията часовници D&G Time, в която всички очакват след дълго лутане, бягане и бързане из улиците на Ню Йорк, горещата мацка и също толкова пикантният пич най-после да се срещнат. Долче и Габана обаче имат друг сценарий в главите си и вместо това се оказва, че и двамата са гейове и просто бързат, за да целунат страстно половинките си.

3. Защото са забранени! В началото на годината испанските власти забраниха рекламните билборди с последната фотосесия на D&G, като ги нарекоха обидни и унизителни. 13 депутатки от парламента в Италия също се включиха в протеста чрез подписка, в която изискват от Доменико и Стефано да се извинят на всички жени. Дори президента на Модната камара в родината им Марио Бозели, който иначе е доста либерален към провокациите на дизайнерите от Ботуша изказа възмущението си. Целият шум беше предизвикан от снимка, на която се вижда как гол до кръста хубавец натиска легнала по гръб девойка, обездвижвайки я с притиснати към пода ръце, а отстрани четирима здравеняци се настървяват да продължат играта.

4. Защото направиха ресторант от злато! Точно така, комплексът на амбициозните италианци се казва "Gold" и се намира в центъра на модната столица Милано. Заведението включва два лоби бара и два ресторанта, разположени на площ от 1500 кв.м. Естествено, целият интериор е решен в златно, като дори визитките приличат на малки позлатени листчета. Там се намира и един от малкото барове в Милано, където е позволено да запалиш цигара, а барманите са толкова "яко в модата", че могат безпогрешно да разпознаят ако носиш тоалет на D&G и от коя колекция е. Черешката на тортата е шоколадовото изкушение в края на менюто на ресторанта, което е позлатено и се топи в устата по-бързо и от сладолед.

5. Защото са любимци на фолк звездите и футболистите! Колкото и да е срамно у нас да изглеждаш фолк, това съвсем не е така на Запад. Леопардовите щампи и лъскавите тоалети на модните гении са последен писък на модата и всяка уважаваща себе си фолк фурия има поне един аутфит от прочутата италианска марка. Относно футболистите, няма спор кой е номер едно в модата. Долче и Габана явно са влезли под кожата на нашенските хубавци и те се надпреварват да се хвалят с колани с крещящ надпис D&G или дънки със същата щампа на задника.

6. Защото са мобилни! Няма как да не отбележим факта, че Долче и Габана бяха едни от първите дизайнери, които дръзнаха да стъпят на комуникационния пазар. Съвместно с "Моторола" те създадоха златното бижу на RAZR V3, което не се различаваше особено от базовия модел, но блясъкът и разбира се ефектната висулка с монограм DG бяха достатъчни, за да се постави рекорд за изкупуването на лимитираната серия.

7. Защото знаменитостите ги обичат! Миналата Нова година посрещнаха заедно с любимата си Мадона, а Ноами Кембъл тича първо при тях, когато я налегне поредната депресия. Стилът и идеите им са предпочитани от звезди като Кайли Миноуг, Изабела Роселини, Деми Мур, Моника Белучи, Брад Пит, Бой Джордж, Стинг, Том Круз, Дейвид Бауи, Никол Кидман, Дейвид и Виктория Бекъм, Парис Хилтън и така до безкрай...

Няма коментари: